30 Березня 2021 року відбулася онлайн зустріч з випускницями факультету іноземних мов

30 березня 2021 року студенти 3-5 курсів кафедри комунікативної лінгвістики та перекладу, а також викладачі взяли участь в онлайн-зустрічі із випускницями факультету іноземних мов – перекладачками Олександрою Ванкевич та Мариною Слижук.

Тема зустрічі: «ХУДОЖНІЙ ПЕРЕКЛАД: досвід випускниць ЧНУ про участь у перекладацьких проєктах і пошук грантів. Практичні поради про розвиток фахових компетентностей паралельно з навчанням в університеті».

Олександра та Марина надали рекомендації щодо пошуку міжнародних освітніх програм та можливостей навчання за кордоном; радили усім присутнім долучатись до участі у фестивалях, перекладацьких майстернях, форумах, інтенсивах, онлайн-курсах та проєктах для студентів-перекладачів. Додатково учасники зустрічі мали змогу ознайомитись з ресурсами для пошуку інформації щодо перекладацьких проєктів та перекладацьких спільнот.

Також О. Ванкевич та М. Слижук поділились своїм досвідом перекладацької діяльності та секретами успіху у галузі перекладу. Дискусійний блок зустрічі у форматі «питання-відповіді» був присвячений першочергово нинішній ситуації із замовленнями на українському ринку перекладацьких послуг, оплаті праці, а також практичним порадам щодо роботи перекладача-фрілансера та організації часу перекладача.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>