12.10.2021 Відкрите заняття доцента кафедри комунікативної лінгвістики та перекладу Заслонкіної А.В.

12 жовтня 2021 року кандидат філологічних наук, доцент кафедри комунікативної лінгвістики та перекладу Заслонкіна Анна Володимирівна провела відкрите заняття з курсу “Практичний курс перекладу основної іноземної мови” на тему “The 5-Steps Translation Process” у 342 групі (час проведення 13:00 – 14:20).

Студентам було запропоновано вправи, що сприяють розвитку уміння утримувати у пам’яті смисл тексту оригіналу доки останній не буде перекладений (повторення на слух, пофразовий переклад, максимально точне відтворення фрагменту тексту спочатку мовою оригіналу, а потім – мовою перекладу).

Було обговорено основні етапи процесу письмового перекладу, зокрема доперекладацький аналіз тексту оригіналу (жанрово-стилістичний та структурний з метою обґрунтування перекладацьких рішень; інформаційний пошук), власне переклад (включно з пошуком одиниць перекладу) та його редагування. Особливу увагу приділено операціям вибору синтаксичних та лексичних засобів під час створення як еквівалентного, так і адекватного тексту перекладу.

photo1634113263 (1) photo1634113263

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>